Smeđi šećer

Naziv: Ugostiteljski šećer ; Reklamni šećer ; Brendirani šećer
Model: Jastučić
Gramaža: 3g, 4g i 5g
Dimenzije: 60mmx30mm
Transportno pakovanje: 1.000 kom

Naziv: Ugostiteljski šećer ; Reklamni šećer ; Brendirani šećer
Model: Duguljasti
Gramaža: 3g, 4g i 5g
Dimenzije: 100mm x 15mm
Transportno pakovanje: 1.000 kom

Lider na tržištu smeđih šećera, Azucar Demero je smedji šećer koji mi pakujemo za Vas. On je  čisti, nerafinisani smeđi šećer proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je PRIRODAN. Ova vrsta šećerne trske nazvana je po Demerara koloniji u Gvajani, koja je originalni izvor ove vrste šećera. Demerara se danas uzgaja i na drugim mestima, pogotovo na Mauricijusu. Bogate arome i hrskave teksture, sa laganim ukusom melase, Demerara je vrsta koja se najviše koristi u Evropi. Azucar Demero je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza.

Nisu svi smeđi šećeri isti

Danas nažalost, postoje obojeni beli šećeri, koji izgledaju isto kao i smeđi. To je najčešći razlog zašto su ljudi skeptični u odnosu na smeđi šećer, smatrajući da su izigrani i prevareni, smatrajući da su svi smeđi šećeri varka.

Prvo što treba znati da postoje smeđi šećer iz trske i smeđi šećer iz repe.
U čemu je razlika? Šećer od šećerne trske sadrži mnoštvo minerala i vitamina kojih nema u šećernoj repi i zato je nutritivno višestruko kvalitetniji. Velika razlika je, takođe, u samom procesu proizvodjne tako što se preradom šećerne repe, nakon rafinisanja, dodaje melasa, dok je kod šećerne trske melasa  jednostavno u trsci koja se ispušta u samom procesu koji nije rafinisan. To je jedan od najčešćih razloga zašto potrošači dolaze u zabunu  i zabludu, jer smeđi šećer od repe ne upije melasu ravnomerno (jer se dodaje posle rafinisanja), pa pojedini kristalčići šećera izgledaju kao delimično obojeni, prošarani. Zbog toga se smatra da je smeđi šećer prevara i zabluda.

Sada kada znamo da je smeđi šećer od šećerne trske zaista pravi smeđi, priroradan i neobojen, obratite pažnju na deklaraciju i uzivajte u proverenom kvalitetu smeđeg šećera koji HORECA AS pakuje za Vas.